Zwangerschap & bevalling

Wij gaan ovulatietesten proberen. Zijn wij zwanger ?!

Ik wil hier graag mijn verhaal delen over waarom wij ovulatietesten zijn gaan proberen. Welke we gebruiken, en het resultaat van die testen.

December 2021 besloten Jan en ik samen om voor een tweede kindje te gaan. Die maand was ik 9 dagen overtijd maar een zwangerschapstest bleef negatief. Uiteindelijk werd ik ook ongesteld. Wel was ik helemaal in de war van mij cyclus. Ik houd mijn cyclus elke maand bij in de app ´clue´. Een hele fijne app met een mooi overzicht van je cyclus. Hierin zag ik ook dat in de afgelopen 6 maanden mijn kortste cyclus 28 dagen was, en de langste nu 41 dagen. Jeetje! Dat vond ik toch wel een heel groot verschil.

Als je een beetje bewust zwanger wilt worden dan let je er wel op dat je rond je eisprong gemeenschap hebt zodat je de meeste kans hebt op een bevruchting. Met mijn onregelmatige cyclus wist ik dus nooit precies wanneer mijn eisprong was. Hier zaten zo twee a drie weken verschil tussen. Ik had mij ingelezen dat je de meeste kans hebt op een bevruchting rond je eisprong als je om de dag gemeenschap hebt. En om nou drie weken lang ons hier aan te gaan houden. Tja daar had ik nou niet bepaald zin in, haha.

Dus ik dacht… waarom proberen we niet eens ovulatietesten?! Hiermee kan je erachter komen wanneer je ongeveer gaat ovuleren. De zoektocht op internet begon naar degelijke ovulatietesten. Hier zijn enorm veel verschillende merken van. Ook qua prijs. Ik geloof zelf dat elke ovulatietest qua kwaliteit wel aan dezelfde eisen zal moeten doen. En ik wou niet de duurste hebben. Ook omdat ik best veel testen nodig had vanwege mijn onregelmatige cyclus. Wij kozen daarom voor die van de action. Deze heten de ´lifecare ovulatietesten´, 1 pakje kost 2,49 en er zitten 5 testen in. Ik kwam via internet erachter dat ik moest beginnen met testen gerekend vanaf mijn kortste cyclus de afgelopen 6 maanden op de 11e dag. Maar gerekend vanaf mijn langste cyclus zou ik nog langer door moeten testen. Ik ging dus uit van ongeveer 3 weken testen, en kocht voor de zekerheid 4 pakjes.

Vandaag zat ik op mijn 11e cyclusdag en begon ik met de eerste ovulatietest. Elke dag rond 19:00 uur deed ik een test. Daarbij zorgde ik ervoor dat ik een uur vooraf niets meer dronk en niet naar de wc ging. Deze tijd was voor mij het handigste ook qua werk. Rond 19:00 uur ligt Boyd op bed en ben ik in principe altijd wel thuis. Ik zag een licht 2e streepje maar dit is normaal. Vaak zie je standaard wel twee streepjes. Je kan een ovulatietest van de action pas als positief zien als de teststreep net zo donker of donkerder is als ze controlestreep.

De dagen van testen gingen voorbij. Na 11 dagen testte ik op de avond positief. Dit was ook echt wel duidelijk te zien. Oké binnen 24-36 uur zou ik dus volgens deze test mijn eisprong hebben. We wisten nu wanneer mijn eisprong zou zijn, en hebben dus ook rond deze periode gemeenschap gehad. Want ja we deden de testen niet voor niets natuurlijk! Op de 12e dag testte ik ook extra in de ochtend omdat ik nieuwsgierig was of die nog positief zou zijn. Deze was positief, net als de test in de avond die ik elke keer standaard deed. En de 13e dag was die weer negatief. Ook dit verschil vond ik duidelijk te zien in de testen. Na de 13e dag ben ik dus ook gestopt met testen.

Nu was het afwachten. Na ongeveer 9 dagen na de beruchting vindt de innesteling plaats en zou je een vroege zwangerschapstest kunnen doen. Hoeveel hcg je aanmaakt verschilt per vrouw. Dus de één heeft eerder dan de ander een uitslag.

Dus wat denk jij? Zal het ons gelukt zijn -/of lukken om weer zwanger te worden, of moe(s)ten we nog een aantal rondes wachten?!

Hoe vond je deze blog?
+1
0
+1
0

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *