Moederschap & opvoeding

Poeppraat

TJa want dat hoort nou toch ook gewoon bij het ouderschap.

Het is een dagelijks tot wekelijks bezigheid van ons ouders. Tot een bepaalde leeftijd dan, want is je kindje al uit de luiers dan is dit toch weer even wat anders.

Maar Boyd zit nog vol in de luiers dus genoeg ´poeppraat´, haha! Het viel mij de laatste tijd op dat Boyd veel dunne ontlasting had. Ik kon het mij zelfs niet meer goed herinneren wanneer hij voor het laatst harde ontlasting had. Oei, volgens mij is er dan toch iets niet goed. In de eerste maanden is het normaal dat je kindje dunne ontlasting heeft. Maar zodra je kindje vast voedsel krijgt gaat dit over in harde ontlasting. En over die periode is Boyd al een tijdje heen.

En ik ontken het niet. Google is ook mijn beste vriend met vraagstukken die ik heb over de ontwikkeling en gezondheid van mijn kind. Zo typte ik dus in ´peuter lange tijd dunne ontlasting´. Ik kan goed relativeren in de meest ernstige dingen die je leest wat de oorzaak kan zijn tot de meer voorkomende oorzaken. Ik kwam een stuk tegen dat het te maken kan hebben met weinig vezelrijk eten dat je kindje krijgt. Maar daar herkende ik ons niet in. Hmmm…. even verder kijken. Toen kwam ik op het stuk dat fruitsappen dunne ontlasting kunnen veroorzaken. En laat Boyd nou net gek zijn op appelsap, en wij dat hem dagelijks meerdere malen per dag (verdund met water) geven. Zou dat het dan zijn?

Ik vond het zeker het proberen waard, en gaf hem voor een langere periode geen appelsap en minderde ook met diksap. Ik gaf hem water, ranja 0%suiker, melk of drinkyoghurt. Het zou even kunnen duren voor je verschil merkte dus we wachtten het even af. En wat denk je!!

De dunne ontlasting veranderde na 2 weken in dikke ontlasting. Het waren dus toch de fruitsappen die ervoor zorgden dat Boyd zijn ontlasting dun bleef. De periode daarna ben ik wel weer wat diksap gaan geven. En dat krijgt hij nu ook gewoon dagelijks. Zo´n twee bekers op een dag. De rest van de dag krijgt hij wat anders. Appelsap geef ik hem eigenlijk helemaal niet meer. Zo af en toe als we een dagje weg zijn wel, maar dan heeft hij er niet meer zo extreem last van als hiervoor.

Soms kan Google dus toch wel je vriend zijn met vragen.

Dit te leuke commodemandje heb ik trouwens van een buurvrouw van mij. Zij maakt handgemaakte baby items. Dit commodemandje heb ik dus ook bij haar vandaan. Je kan haar vinden onder de naam @zooo.lief.
Hoe vond je deze blog?
+1
0
+1
0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *