Dagelijks leven

Kerstcadeau tips voor een peuter van 1,5 jaar oud.

Met kerst kopen wij als gezin altijd cadeautjes voor elkaar. 1e kerstdag vieren wij het altijd thuis, en op 2e kerstdag vieren wij het met mijn ouders en mijn zus en haar gezinnetje. Wij geven dan ons verlanglijstje door en op de dag zelf liggen de cadeaus onder de boom.

Maar wat haal je nou voor een peuter van 1,5. Ze hebben al zoveel speelgoed. Ik ben op zoek gegaan naar speelgoed wat ook bijdraagt aan hun ontwikkeling. En ieder kind is natuurlijk anders. Misschien is jou zoon of dochter helemaal gek van ´Bing´, dan haal je al snel iets leuks daarvoor. Of misschien is ´Blaze´ helemaal de bom of natuurlijk de ´toet toet auto´s´. Maar hieronder toch nog een paar cadeau ideeën die ik met jullie wil delen waar je misschien nog niet aan had gedacht. Wie weet heb je er wat aan!


1. Bumba geluidenspel ´Was da na?´
Klik op bumba en je hoort een geluid, je kindje moet dan het juiste kaartje erbij zoeken. Dit is heel goed voor de kennis van woordenschat en het geheugen. Het linken van een geluid aan een plaatje (of misschien kent die van jou al wat woordjes). Het onthouden van die woorden en het misschien nieuw leren van woorden en het bijpassende geluid.

2. Electro wonderpen
Oké hier heb je enorm veel verschillende thema´s van. Het is een spel waarmee je kindje d.m.v. verschillende bladen dingen moet gaan zoeken. Plaatjes herkennen, het koppelen aan een ander plaatje, en via de pen hoor en zie je of je antwoord goed is. Zo kan je vormen en kleuren leren, dieren herkennen en meer.

3. SES kleuren met water
Een ideaal spel voor de fijne motoriek(het leren pakken en vasthouden van kleine dingen door middel van kleine bewegingen.) zonder al te veel gesmeer:D Want zeg nou zelf dat is ook wel fijn haha. Met water tovert je kindje een plaatje vol kleur tevoorschijn.

4. Houten rollerbaan Cars Little Dutch
Ik merk zelf dat Boyd veel meer doorheeft van oorzaken en gevolgen. Met dit spel wordt dat extra gestimuleerd. Je gooit boven iets erin, in dit geval een auto. En ze komen er onderaan weer uit. En lang dat ze dit kunnen volhouden:D Je hebt hem in het roze en blauw.

5. Smartmax my firs safari animals
Dit is constructiespeelgoed waarmee je door middel van magneetjes een dier kunt vormen vanuit twee onderdelen. Je kindje moet dus goed zoeken en 2 figuren herkennen en koppelen aan elkaar. Zijn de twee vormen samen het goede dier, of toch niet?

6. Fisher price baby´s eerste blokken
Dit speelgoed kan je natuurlijk veel eerder geven, maar ik merk dat Boyd nu de figuren herkent en echt bewust aan het zoeken is. En probeert te onthouden waar een figuur in moet. Een mooie oefening om dus figuren te leren en te onthouden. Zelf kan je tijdens het spel de figuren benoemen om deze woordenschat mee te geven.

En er zijn natuurlijk nog veel meer leuke spellen voor de leeftijd tussen de 1,5 en 2 jaar oud. Misschien hebben jullie nog leuke tips! Laat het weten in een reactie hieronder.

Hoe vond je deze blog?
+1
0
+1
0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *