Erop uit

Een lange autorit met een peuter

Op naar Landal Lommerbergen. Twee weken terug gingen wij met het gezin heerlijk een weekje weg. Wij hadden een kinder cottage gehuurd bij Landal Lommerbergen. We gingen met de auto, en de rit zou 2 uur en 20 minuten duren. Hoe pak je dat aan met een peuter in de auto? Als eerste wil ik gezegd hebben dat Boyd best wel makkelijk is in de auto. Net zijn moeder haha. Ga rijden en wij vallen zo in slaap:D Ik heb Boyd ook al vanaf baby af aan overal mee naar toegenomen. Een uitstapje wat verder weg weerhield mij er niet van om op pad te gaan met baby en nu als peuter ook niet. Dat helpt denk ik ook wel, omdat hij wel gewend is aan autorijden. Maar hoe wij dat dan aanpakken wil ik in deze blog met jullie delen. 

Een langere autorit weerhoudt ons er niet van om weg te gaan met onze zoon.

Ik probeer een langere autorit ten eerste al te plannen rond zijn slaapje. Zo heb je al weer wat tijd gewonnen. Zo vertrokken wij de maandag rond 13.00 uur. Het eerste uur a anderhalf heeft Boyd lekker geslapen in de auto. Ik neem altijd genoeg drinken en wat lekkers mee voor onderweg. Dus toen Boyd wakker werd kreeg hij zijn beker en een koekje. Meestal kijkt hij daarna lekker naar buiten, speelt wat met het speelgoed dat wij in de auto hebben liggen, en kletst (lees brabbelt) erop los. Maar omdat dit toch nog wel een stuk langer was hadden wij voor het eerst een dvd speler speciaal voor in de auto opgehangen. We hebben dvd´s gehaald bij de kringloop en die kon hij mooi kijken. Ik denk dat Boyd ongeveer het laatste half uurtje tv heeft gekeken. Dus 1,5 uur slapen, half uur spelen en toen een half uur tv kijken. 

Met wat snacks, drinken en speelgoed kom je al heel ver!

Een pauze hebben wij niet gehouden. Ook eigenlijk omdat Boyd niet aangaf dat hij het zat was, hij na zijn dutje nog een uurtje wakker in de auto zat, en hij geen schone luier hoefde. Ik kan mij voorstellen dat op de helft even de benen strekken onderweg wel erg fijn kan zijn. Zo kan je voor oudere kinderen ook hele leuke bingokaarten via internet uitprinten waarop ze voorwerpen kunnen aankruisen die ze onderweg zien. Zoveel ideeën, en misschien hebben jullie wel nog meer tips en tricks hoe jij een lange autorit volhoudt met kinderen. Laten we deze tips met elkaar delen! Misschien weten jullie nog iets leuks om te doen. 

Hoe Boyd de meeste tijd erbij ligt:D Tja slapend dus! haha

Hoe vond je deze blog?
+1
0
+1
0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wanneer doe je de box nou weg?

13 september 2021