Dagelijks leven

Wanneer doe je de box nou weg?

Tja wanneer is het nou tijd om die box weg te halen uit de woonkamer? Het is toch best een groot meubel die aardig wat ruimte inneemt. Je kleine speelt er in, of je gebruikt het misschien als opslagruimte. Maar wanneer bepaal je nou wanneer die weer naar zolder kan of dat je hem weg doet? Nou dat beslis je natuurlijk uiteindelijk zelf, maar ik zal uitleggen wanneer en waarom ik hem weg heb gedaan.

´´De box was ook wel erg makkelijk om zelf even je handen vrij te hebben.´´

Vanaf dat Boyd geboren is lag hij al in de box. De eerste weken lag hij met de reiswieg en al in de box. Klein en vertrouwd lekker te slapen… ja want wij hadden echt een slaap baby. Daarna heeft hij een flinke periode er lekker in liggen spelen. Naar de boxmobiel kijken, omrollen en een rondje draaien in de box. Maar ook even liggen als mama of papa de handen vrij wilt is een box ook zeer handig.

Toen Boyd 1 jaar is zat hij steeds minder in de box. Boyd liep met 11 maanden en vond het buiten de box veel interessanter. Spelen deed hij er al niet meer in. Ik gebruikte de box eigenlijk alleen nog als ik zelf eten ging maken, of even snel iets moest ophalen van boven. Dan was de box even de veilige plek waar ik hem neer kon zetten. Vond hij dat leuk? Nee het was vaak mopperen en huilen in de hoop dat iemand hem eruit kon halen, haha.

Dan komt de keuze, zullen we de box naar zolder toe doen (want wij bewaren deze voor een volgend kindje als het ons gegund is) of laten we hem nog even staan. Het is toch wel makkelijk om hem er soms even in te zetten. Na een paar weken was ik eruit! De box kon naar zolder. Boyd had er geen plezier meer aan, ik had hem er eigenlijk nog maar 1 max. 2 keer per dag erin zitten als ik ging koken. En dat kon ik wel oplossen om hem dan in de kinderstoel bij mij te zetten. Voor de rest stond hij maar in de kamer. Dus hup weg ermee en we bedenken wel andere oplossingen.

´´Dat was de reden om de box weg te doen!´´

Onze box ging dus weg toen Boyd net 1 jaar was. Boyd kon lopen had er geen plezier meer in, en zat er dus ook eigenlijk niet meer in. Dat was voor ons de reden om hem weg te doen. Ik kan mij wel voorstellen dat als je kindje nog kruipt en tijgert en hij er nog wel plezier in heeft om in de box te spelen en zich tegen de box optrekt en veilig rondjes stapt dat je hem wat langer laat staan. Dus een tip! Kijk naar je kindje. Die geeft wel aan wanneer hij of zij klaar is met de box.

Ik ben wel benieuwd wanneer ging jullie box weg?

Hoe vond je deze blog?
+1
0
+1
0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *