Dagelijks leven

Nieuwe uitdaging, ik ga motorrijden!

Iets waar ik het al vaker over heb gehad thuis. Motorrijden. Wat lijkt mij dat gaaf! Toen ik jonger was ging ik weleens bij mijn oom achterop een stuk rijden als we daar waren, en nu tegenwoordig ben ik ook bij mijn vader achterop te vinden. Dat vind ik ik echt super, maar het zelf rijden leek mij nog leuker.

23 april reed ik na mijn werk naar huis. Het zonnetje scheen en ineens kwam de gedachte ´als ik nou een motor had kon ik nog even een stukje omrijden en lekker in de buitenlucht naar huis toe rijden´. Ik zei thuis tegen mijn man dat het mij leuk leek om mijn motor rijles te gaan halen. En wat denk je. Mijn man regelde de volgende dag een proefles voor mij. Op mijn verjaardag mocht ik gaan kijken of dit wat voor mij was.

1 mei was het dan zover. De proefles. Ik ging samen met mijn moeder die kant op, zodat zij foto´s kon maken. Dat is wel leuk om te hebben zei mijn vader. Ik straalde van plezier tijdens de les en had het echt naar mijn zin, zat ontspannen op de motor en voelde dat dit echt iets voor mij was. Aan het einde was de eerste motorles dus ingepland. twee weken verder op 15 mei had ik om 11.00 uur mijn eerste les. Gaaf!

3 mei gingen we eerst op zoek naar kleding. Enthousiast als ik was wou ik natuurlijk gelijk een outfit samenstellen. Dit was ook wel nodig, want vanwege corona mag je eigenlijk niet de kleding lenen van de rijschool. En hoe fijn is het om ook om gewoon je eigen kleding te hebben. We zijn naar twee winkels geweest. Uiteindelijk zijn we weer teruggekomen naar de eerste winkel, en daar heb ik mijn hele outfit aangeschaft. Mooi?? Uuhm nee niet echt, maar ja veiligheid gaat voor! Je bent als motorrijder erg kwetsbaar in het verkeer.

15 mei had ik mijn eerste rijles. Ik begon met het oefenen van een aantal voertuigbeheersing oefeningen. Weer had ik het erg naar mijn zin. Zelfs na twee keer gevallen te zijn, hahaha! Ik had het net met de instructeur erover dat mijn vader altijd zei ´Er zijn motorrijders die gevallen zijn, en motorrijders die nog moeten vallen´. En ja hoor bij de volgende oefening hield ik niet goed mijn evenwicht bij het stilstaan en daar lag ik dan op de grond. Opstaan en doorgaan.

En doorgaan ga ik zeker! Vandaag heb ik mijn 2e rijles.

Hoe vond je deze blog?
+1
0
+1
0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *