Erop uit

Op zoek naar een leuke kindercamping

Afgelopen zaterdag zijn wij op bezoek geweest bij drie campings. Dit jaar mei hebben Jan en ik 1 week samen vrij. Het leek ons leuk om dan toch naar een camping toe te gaan. Wij hebben twee jaar een voorseizoen op de Molenhof gestaan in Weerselo. Een prima en leuke camping. Hier staat familie en vrienden van ons dus dat maakt het nog extra gezellig. Je hebt hier bij elk veldje een speeltuin, een klein overdekt zwembad (wat d.m.v. een schuifbaar dak een buiten zwembad gemaakt kan worden), een waterpoel met speeltoestellen, restaurant en ruime plekken voor de caravan.

Toch zaten wij te kijken naar een andere camping. Een camping die vooral wat dichter bij ons is. De Molenhof is voor ons toch 1 uur en 18 minuten rijden. Niet het meest dichtbij. Voor twee volwassenen geen probleem, maar met een kind wil ik eigenlijk toch wat sneller op de camping zijn. Ook voor als we er een voorseizoen willen staan, en je er elk weekend heen wilt. Oké. Op zoek naar een nieuwe camping.

We zoeken een camping waar je een leuk overdekt zwembad hebt. Indoor speeltuin is een plusje, maar geen must. Op het veldje moet een speeltuintje zijn, goed sanitair en een extra plus als er een visvijver is voor Jan, haha!

Wij kwamen voor nu even uit op drie campings waar wij wel een kijkje wouden nemen.
-De Pallegarste
-De Sprookjescamping
-De Beerze Bulten

Als eerste gingen wij naar de Pallegarste. Op internet zagen wij een mooi zwembad en speeltuin. Toen wij daar aankwamen op de open parkeerplaats had ik al gelijk een gevoel ´Dit is het niet´. Jan wou toch graag een kijkje nemen, en ik gaf hem gelijk. Misschien heeft mij gevoel het wel mis, en blijkt het een hele leuke camping. Niets was minder waar. De receptiemedewerker was heel vriendelijk, gaf Jan wat papieren mee en we gingen kijken naar de kampeerplekken. Wat ons gelijk opviel was dat hier het zwembad nog niet schoongemaakt was. Prima, maar dat geeft toch ergens gelijk een vertekend beeld. (Als het camping seizoen begonnen is vind ik dat je dit schoon maken hebben, ook al doe je nog geen water in het zwembad.) Eenmaal op de camping zagen wij heel veel vaste staplaatsen met stavaravans. Geen probleem, maar het bracht toch een bepaalde sfeer met zich mee. Niet allemaal even goed onderhouden, en dat gaf ons geen prettig beeld bij de camping. Er zijn leuke speeltuintjes op het veld, maar mijn gevoel werd er niet beter van. Ik voelde niks bij deze camping, en ook Jan was teleurgesteld met wat wij via internet zagen. Dus Boyd even laten spelen, en op naar de volgende camping.

Conclusie: Voornamelijk staplaatsen, veel kinderen die daar op de camping staan dat is erg leuk. Net sanitair, dit zag er echt heel goed uit. Niet ons ding, wij werden hier niet enthousiast van.

De sprookjescamping klonk echt super! De filmpjes op YouTube zagen er geweldig uit, en de foto´s van de website deden daar niet aan onder. Dus hier gingen we nu heen. Vooraf dacht ik echt, DIT IS HET! Toen wij daar aankwamen zag de ingang er veelbelovend uit. Echt mooi gedaan, en het leek echt alsof je in een sprookje belandde. Dus Jan naar de receptie en vragen naar de mogelijkheden voor gelijk een voorseizoen. Er waren van de hele camping maar twee velden waar je met een caravan kan staan. En een voorseizoen daar deden ze niet aan, jammer. De rest van de camping bestond uit verhuur accommodaties, of vaste staplaatsen. Wij gingen op pad naar de kampeerplaatsen. Dit was niet heel bijzonder. Er stonden maar ongeveer 10 a 20 caravans op de camping. Het sanitair gebouw was simpel, maar wel netjes. Niets bijzonders, wat ik toch wel had verwacht bij het thema sprookje. Oké niet te snel oordelen even een rondje verder lopen. Nou dat werd een heel klein rondje. Het veld van de kampeerplaatsen waren we zo voorbij. Toen kwamen wij al bij de vaste staplaatsen. Het zwembad zag er van buiten prima uit. Niet netjes, maar dat hadden ze vast nog niet gedaan vanwege het weer. Ook al denk ik zoals ik eerder zei wanneer het kampeerseizoen begint je er best alvast voor kan zorgen dat alles er netjes uit ziet.
Conclusie: Voor het sprookje wat wij verwacht hadden was er bij de ingang alles van te zien. Een grote speeltuin, en een mooie receptie met aankleding die bij de naam past. Er was animatie voor de kinderen. Eenmaal op de camping is het erg klein, weinig kampeerplaatsen en valt het toch tegen. Dit wordt hem ook niet.

De Beerze Bulten is echt wel leuk van wat wij gezien hebben, een grote camping, maar wel wat aan de prijzige kant. Hier zijn wij niet direct op de camping geweest, maar van buiten ziet het er top uit. Enige nadeel voor mij. Ik werk in het onderwijs en weet dat hier ook veel leerlingen van mij op de camping staan. Daar voel ik mij toch niet heel fijn bij. Als ik vakantie ben heb ik niet zo veel zin om in de buurt te zijn van leerlingen. Dan voel ik mij toch minder vrij. Je bent en blijft een voorbeeld voor ze. Niet dat ik gekke dingen doe, maar als ik vakantie heb wil ik nergens mee bezig zijn. Misschien snap je wel wat ik bedoel:D
Conclusie: Een grote camping van buitenaf, we zijn hier niet op geweest. Vanwege mijn werk, en dat er regelmatig leerlingen op deze camping verblijven valt deze af.

Om de dag af te sluiten reden wij nog even langs de Molenhof. Hier staan mijn tante en oom, en vrienden van ons. Gezellig even een drankje doen, om daarna weer op naar huis te gaan.

Wij hebben deze dag ontdekt dat een camping met veel staplaatsen ons niet trekt. Er hangt toch een andere sfeer voor ons gevoel. Het ziet er vaak niet heel netjes uit. Gewoon niet ons ding. Wij willen toch voor een camping gaan met voornamelijk kampeerplaatsen. (Misschien omdat wij dit ook gewend waren van de Molenhof.)

Dus een leuke camping hebben wij nog niet gevonden, wij zijn druk aan het zoeken. Ken jij nou een hele leuke kindercamping, waarvan je denkt hé Kimberly dat lijkt mij nou echt wat voor jullie. Laat het mij weten in de reacties.! Daar help je ons erg mee.

Hoe vond je deze blog?
+1
0
+1
0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *