Zwangerschap & bevalling

3d buik, een keer iets anders dan een gipsbuik als mooie herinnering

Je ziet altijd veel verhalen en foto’s rondgaan van zwangere vrouwen die een gipsbuik laten maken. Ook ik heb twee prachtige gipsbuiken mogen maken van de twee zwangerschappen van mijn zus. Het ziet er mooi uit en je ziet precies hoe groot je buik was tijdens de zwangerschap. Maar waar moet je die buik dan laten? Op het begin is het leuk om die op de babykamer te hebben staan, maar later als hij/zij groter is dan vind ik dat toch minder leuk op de kinderkamer staan. En om hem op mijn slaapkamer te zetten leek mij niks. Dan zou hij uiteindelijk op de zolder belanden, en dat is zonde. Dus een gipsbuik, dat werd hem niet.

Toen zag ik op een gegeven moment op Instagram bij een bekende influencer dat diegene een 3D buik had laten maken. Dit had ik nog nooit eerder gezien, maar wat zag dat er gaaf uit! Dat leek mij wel wat. Na wat onderzoek kwam ik erachter dat de bedrijven die dit doen eigenlijk allemaal zo’n beetje in het westen gevestigd zijn. Hoe ga ik dit regelen? Want om alleen voor een 3d scan die kant op te rijden vind ik ook zonde.

Ik had een idee. Ik zou in februari met mijn moeder naar de negen maanden beurs gaan. Als ik nou op diezelfde dag ook een afspraak kon maken om een 3d scan te maken zou dat ideaal zijn. En dat kon. Ik kon in de ochtend de scan maken, en dan zouden mijn moeder en ik in de middag lekker rustig over de negen maanden beurs kunnen lopen.

Ik heb mijn buik bij Gravida laten maken in Hoofddorp. Dit bedrijf was destijds alleen nog maar daar gevestigd. Als je er binnen komt voel je je al gelijk ontspannen. Het is een mooie winkel, waar je ook nog leuke babyspulletjes kunt kopen. Wij werden daar ontvangen door Marit. Eerst gingen we aan een bureau zitten in de winkel. Naast ons stond een vitrage met allemaal voorbeelden van beeldjes van andere mooie zwangere dames. Daar namen wij gelijk een kijkje bij natuurlijk.

Onder het genot van een kop thee besprak Marit met ons de mogelijkheden die er waren. En jeetje wat waren dat er veel. Je kunt kiezen uit hoe groot je het beeldje wilt. Welke kleur. Welk materiaal, wil je met of zonder armen. Wil je het verzwaard, of bewerkt. Nou daar moest ik even over nadenken. Ik had mij van te voren al een beetje voorbereid op wat mij leuk leek, maar nu ik hier zat vond ik eigenlijk zoveel dingen wel leuk. En keuzes… tja misschien herken je het wel. Soms kan ik beste een twijfelkont zijn, vooral als iets toch een beetje definitief voelt. Want ja, je hebt maar 1 kans om deze zwangerschap vast te leggen.

Oké eerst stap 1 de grootte. Ik zat te twijfelen tussen de kleinste 12cm en iets grotere 15cm. Je zou denken dat maakt niet veel uit, maar toen ik daar was keek je er toch heel anders tegenaan. Ik besloot uiteindelijk de 12cm te doen. Niet te groot, want dat hoefde van mij ook niet. En deze maat paste mooi onder een kleine stolp. (Zo wou ik hem in huis zetten.)

Dan nu de kleur. Daar was ik snel over uit. Althans sneller dan de grootte. Haha. Ik twijfelde eerst tussen wit en een soort brons kleur. Ik koos voor wit. Dan was de keuze nog tussen mat en glans en het werd de wit matte versie. Dit vond ik mooier staan op de houten plateau van de stolp. En ohja het materiaal. Je kunt kiezen uit kunststof, hout, brons, staal of koper. Dit wist ik al voor ik er kwam. Ik nam kunststof, vooral vanwege de prijs.

Nu had ik het materiaal, de grootte en de kleur uitgekozen. Ik wist al dat ik graag met armen wou en toen ik daar was besloot ik mijn beeldje ook te verzwaren. Dit voelde toch wat luxer. Zonder nabewerkingen, want ze bewerken hem standaard na het printen en ik dacht dat dat wel prima zou zijn.

We waren klaar met de voorbereiding en ondertussen al 30 a 45 minuten verder. Nu begon het echte werk. Ik mocht in een apart kamertje mij uitkleden. Zelf wou ik mijn lichaam zonder kleding aan laten scannen. Als je je er prettiger bij voelt met een topje aan kan dit namelijk ook. Er hing daar een badjas en er lagen elastieken en schuifjes die je mocht gebruiken. Je haar moest omhoog voor het beste beeld.

Eenmaal uitgekleed ging ik naar een aparte kamer ertegenover. Hier stond Marit en mijn moeder al te wachten. Marit zette de laatste dingen klaar en ik ging alvast in de spiegel kijken welke positie mij leuk leek. Dit was ook nog wel lastig. Samen met mijn moeder en Marit besloten we de perfecte positie voor mij. Waar ik tevreden over was en mij prettig bij voelde.

Ik moest mijn badjas uit doen en op de draaischijf gaan staan. (Tijdens mijn zwangerschap had ik geen schaamte meer. Er worden vaak genoeg naar plekken gekeken die je eerst privé hield, en tijdens de bevalling zou iedereen ook wel alles zien. Dit had ik hiervoor echt niet zo snel gedaan namelijk.) De draaischijf wiebelde wat maar ik vond mijn evenwicht en samen met Marit en mijn moeder ging ik in de positie staan wat mij mooi leek. Eenmaal in positie te staan moest ik nu stil blijven staan en niet bewegen. En als iemand zegt niet bewegen dan ga je er juist erg op letten haha. De draaischijf ging aan en Marit begon met scannen. Dit duurde iets van 2 minuten. Ze scande mijn hele lichaam meerdere rondjes tot ze zelf genoeg beeldmateriaal had.

Het perfecte huisje voor mijn zoon!
Dit ben ik en zo puur laat ik hem.

Na afloop van de scan kon ze mijn lichaam al in 3d laten zien. Wat ik tot nu toe zag was prima en ik kon mij weer aankleden. We gingen weer aan tafel zitten en checkten nog 1x de scan. Alsof ik nog niet uit genoeg dingen kon kiezen, kon ik ook nog kiezen of mijn tepels afgeplat moesten worden of dat ik iets anders bewerkt wou hebben. Ik besloot mijn lichaam zo te laten als het was. Het perfecte huisje voor mijn zoon! Dit ben ik en zo puur laat ik hem.

Je kon het beeldje laten verzenden of ophalen. Ik besloot hem te willen ophalen en het dan te combineren met een dagje winkelen in Hoofddorp. Alles werd afgerond en met vol enthousiasme wachtte ik op het eindresultaat.

Uiteindelijk heb ik het beeldje opgehaald in Zwolle. In de tussentijd hadden ze namelijk een extra scan locatie geopend in Zwolle. Ideaal voor mij, want dit was een stuk dichterbij. Hier haalde ik mijn beeldje op. Marit had speciaal tijd vrij gemaakt om het beeldje daar aan mij af te leveren terwijl ze de locatie nog aan het opzetten waren. Super lief!

In de auto heb ik het beeldje meteen bekeken. Wat zag dit er gaaf uit! Echt heel mooi. Ik kwam er alleen wel achter dat dit beeldje niet verzwaard was. Dus eenmaal thuis even checken voor de zekerheid of ik wel de keuze gemaakt had om te verzwaren, want ik begon nu toch te twijfelen. Op de factuur stond dit er wel op. Dus ik nam contact op met Marit. Zij heeft dit heel goed opgelost. Ik kreeg het beeldje nogmaals opgestuurd en nu verzwaard. Binnen 1 a 2 weken had ik hem al binnen. En ik moet eerlijk zeggen. De niet verzwaarde versie vond ik er mooier uitzien. Deze lijkt mooier afgewerkt. Ook al komt dit denk ik door het materiaal van het verzwaren. Maar nu heb ik dus 1 beeldje in de woonkamer staan, en 1 op de slaapkamer. En wat ben ik er blij mee! Een hele mooie herinnering aan mijn zwangerschap van Boyd.

Gravida is een mooi bedrijf met goede service. Ik heb fijn contact gehad met Marit en een probleem wordt goed en snel opgelost. Het beeldje ziet er ook erg mooi uit. 12cm is een mooie maat om ergens neer te zetten. En verzwaren dat had achteraf dus eigenlijk niet gehoeven. Of je moet hem extra laten bewerken. Dan kan het wel mooier zijn.

Ik ben in ieder geval erg blij met deze herinnering.

.

Hoe vond je deze blog?
+1
0
+1
0

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *