Creatief

Één van mijn favoriete taarten. De Bastogne kwarktaart

Ik ben gek op bakken. Het bakken van taarten, gebakjes, snacks, überhaupt koken vind ik erg leuk om te doen. Ik heb ook veel voorraadkasten waar veel spullen staan die in de keuken gebruikt kunnen worden. haha! Één van mijn favoriete taarten die ik graag maak is o.a. de Bastogne kwarktaart. Hoe ik deze maak? Dat doe ik als volgt.

Als eerste pak je alles wat je nodig hebt.
•Bakvorm 26cm
•Klein pannetje, plastic bak en mixer
•Pak kwarktaart ‘naturel’ van Dr Oetker
•500gr kwark
•250ml slagroom
•pakje ongezouten roomboter
•2 pakken kandijkoeken (eigen merk ah)

Daarna verkruimel je de 2 pakken koekjes. Zelf doe ik dit altijd in een keukenmachine met mesjes. Dan is het zo klaar… vroeger moesten we de koekjes altijd kapot slaan met een houten keukenhamer. Wat een werk scheelt dit.

Daarna smelt je de 180gr roomboter in een pannetje.

Als al het boter gesmolten is voeg je de koekkruimels toe aan de boter. Gooi het er gewoon bij in, scheelt weer afwas!

Als alles goed gemengd is dan doe je de kruimels in de bakvorm en dit druk je even aan. Dit kan met een spatel of de bolle kant van een lepel.

Hierna is het tijd om de kwark te maken. Volg hiervoor gewoon de stappen die op het pak staan.

Ondertussen word ik goed in de gaten gehouden door Boyd.

De kwark erbovenop, de taart even in de koelkast laten opstijven. En klaar is je taart.

Zelf vind ik de taart het lekkerst als hij een dag later gegeten wordt. Dan is de boter goed in de koekjes getrokken, wat de bodem lekker knapperig maakt.

Heb jij een favoriete taart? Zo ja welke?

Hoe vond je deze blog?
+1
0
+1
0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *