Creatief

DIY jungle kapstok

Ik heb deze kapstok al vaker op internet langs zien komen, en ik bleef hem leuk vinden. Dus op een gegeven moment besloot ik hem zelf ook maar te gaan maken. Zie hieronder hoe ik deze kapstok heb gemaakt, met welke materialen en waar je alles kan kopen.

Mijn eerste idee was om zelf een plankje te zagen en dit als basis te gebruiken voor mijn kapstok. Ik liep alvast in de Action voor mijn andere benodigdheden tot ik wat veel simpelers bedacht. Namelijk een kant en klare kapstok. Ik hoefde dan alleen maar de haken eraf te schroeven en dan was de basis klaar. Bij de action heb je die ik heb gebruikt niet meer te koop, maar hieronder een lijst met benodigdheden en voorbeelden van voorwerpen die je ook kan gebruiken.

Materialen:
•kapstok
•jungledieren (Dit kunnen natuurlijk ook andere dieren zijn. Zo kan je ook een zee of boerderij thema toepassen.)
•kleine zaag
•verstekbak
•schroevendraaier
•montagelijm (sterke lijmpistool)
•vijl (Ik gebruikte gewoon een oude nagelvijl van mij☺)

Deze kapstok is te koop voor maar €5,95. @Action
Toi-Toys dieren 5 stuks voor €2,79. @Action

Hoe maak je deze kapstok?

Stap1. Schroef de haken van de kapstok, dan houdt je een kale kapstok over met ophangsysteem.

Stap2. Je zaagt de speelgoed dieren doormidden. Ik heb dit gedaan met een kleine zaag en verstekbak. Zo kan je het dier goed doormidden zagen.

Stap3. Je vijlt de afgezaagde kant glad.

Stap4. Met montagelijm bevestig je de dieren op de plek waar de originele haken zaten. Zo heb je precies de goede afstand van de dieren om er gemakkelijk iets aan op te hangen. Ik deed de montagelijm op de rand van de dieren, drukte het dier stevig vast op de plank, en ging met mijn vinger/keukenrol even langs de rand op het hout zodat deze glad werd.

Even laten drogen, en klaar is je kapstok!

Hoe vond je deze blog?
+1
0
+1
0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *