Over Mama Geniet

Ontstaan van Mama Geniet

Mama Geniet is begonnen als digitaal dagboek voor mijn dochter. Ik had me voorgenomen om te gaan genieten van alles wat ik als moeder onderneem. Je kunt geen perfecte ouder zijn, maar je kunt wel zo leuk mogelijk zijn en genieten. Dus dat nam ik me voor. Voor mij betekent moederschap een intens mooie toevoeging in mijn leven. En daar wil ik van genieten. Maar dat is natuurlijk een wisselwerking want een moeder geniet meer als haar kind ook geniet, en andersom ook: een kind geniet ook meer zodra zijn/haar moeder ontspannen geniet.
Enfin; ik wilde dus mijn proces als moeder digitaal gaan bijhouden zodat mijn dochter dit later weer kan terug lezen en kan voelen wat voor verrijking haar geboorte voor mij is geweest. Hoe dankbaar ik ben dat ik haar mama mag zijn. Het leek me een geschikte weg om dit op deze manier te doen gezien het digitale tijdperk al best ver ontwikkeld is. Echter hebben vele andere mensen mijn website ook gevonden en is het inmiddels een beetje positief uit de hand gelopen. Mijn proces is niet alleen het moederschap dat je kunt terug lezen in mijn blogs, maar ook mijn weg / pad na een verhuizing naar een nieuwe stad. Ik kende in ‘s-Hertogenbosch nog niet zo veel op moeder gebied, op een paar leuke vriendinnen en familie na dan. Maar inmiddels ken ik de mama hot spots en kan ik moeiteloos mijn weg vinden die zowel mij als mijn dochter blij maken. Dus ook voor mensen die nieuw in ‘s-Hertogenbosch zijn komen wonen kan deze website een steuntje in de rug zijn. Dat hoop ik in ieder geval, dat gun ik iedereen!

 

            Wie ben ik

Ik ben Feya Zweers van Oosterwijck, 32 jaar oud, moeder van Maan en vrouw van Nathan.
Wij wonen sinds januari 2016 in ‘s-Hertogenbosch.

Ik ben werkzaam als gastouder in de natuur. Dit doe ik met veel liefde en toewijding.
Ook zet ik me in voor (de opstart van) Democratisch Onderwijs in ‘s-Hertogenbosch.

Tijdens mijn studie Culturele Maatschappelijke Vorming heb ik veel gestudeerd over mensen (ontwikkelingspsychologie), gewoontes en gebruiken, culturele aspecten binnen het leven, ondernemen en muzikale- en kunstzinnige vorming. Nu ik zelf mama ben, krijgt dit alles een heel nieuw gedaante. Het pedagogische en didactische maakt dan ineens plaats voor een meer pure kijk op de mens.

Voor mij is het belangrijk dat iedereen zijn eigen ‘ik’ mag ontwikkelen. Deze vorm je al voordat je geboren wordt. Ik vind het daarom van belang kinderen te volgen in hun ontwikkeling en niet te veel te sturen. Dit is waar ik in geloof, met respect voor iedereen die anders gelooft.

Ook voor ouders is het belangrijk je eigen pad te kunnen bewandelen. Dus je eigen ‘ik’ vast te houden.
Hoe wil je iets aanpakken en wat voelt goed voor je?
Probeer daarin bij jezelf te blijven en je niet te laten leiden door je omgeving. Hoe moeilijk dat soms kan voelen.
Wie weet vind je inspiratie op deze website om extra te kunnen genieten, want hoe leuk is het voor je kindje(s) als mama geniet?

Daarnaast heb ik aromatherapie gestudeerd en ben ik met voeding bezig. Door mijn studie aromatherapie weet ik aardig wat over basis oliën, mengverhoudingen en de geneeskracht van etherische oliën. Ik maak veel producten zelf die ik gebruik en mijn gezin ook gebruikt.

Ik schrijf ontzettend graag, er is een artikel van mij geplaatst in de herfsteditie van Paleo Lifestyle Magazine nummer 4. Dit gaat over aromatherapie, geneeskrachtige kruiden en bewust leven.

 

            Mama geniet

Mama geniet is nu inmiddels een Creatief Kindgericht Platform.
Heb je zelf kindjes, of (nog) niet; voel je altijd welkom op deze website!

Ik heb verschillende kopjes vanuit mijn eigen interesseveld aangemaakt

Onder Bewust Ouderschap zullen blogs vallen die te maken hebben met dingen die ik beleef als moeder.
Zowel voor mijzelf als voor andere websites schrijf ik blogs. Je kunt mij inhuren als freelance blogger.

Ook maak ik verzorgingsproducten en geef ik workshops en begeleid ik kinderfeestjes. De workshops organiseer ik zelf, maar ook kun je me inhuren om bij jou thuis een workshop te geven.
Voor kinderfeestjes geldt altijd dat deze op aanvraag gaan. Op de site staat meer praktische informatie.

Onderwijs is iets dat mij aan het hart gaat. Mijn periode op de middelbareschool was niet fijn. Ik vond het systeem niet prettig en de prestatiecultuur ook niet. Meten is weten; voor alles kreeg je een cijfer en konden leerlingen elkaar vergelijken. Intrinsieke motivatie was ver te zoeken. Leren in vrijheid vind ik van essentieel belang. Daarom zet ik me ook in voor vernieuwend onderwijs.

In de shop kun je producten kopen die ik zelf heb gemaakt. Dit zijn producten voor mama en kind en voor het hele gezin.

Er is een speciale facebookpagina ‘mama geniet’. Je kunt de pagina bezoeken en liken om op de hoogte te zijn van nieuw geplaatste blogs, workshops of producten in de shop.